Här ligger reningsverket som tar bort all smuts så att vi kan få rent vatten i kranarna. Vilken tur vi har! Vi gick förbi det när vi följde VIskan från Öresjö.
 
Ska vi försöka bygga upp det?
Av mjölk och yoghurtförpackningar växer det fram. I morgon fortsätter bygget... och så lite experiment också...
 
Vatten vatten, vatten vatten. Det regnar och regnar i våran lilla sjö, det regnar i sjön som heter Öresjö. Vatten vatten bara vanligt vatten. Vatten vatten, vatten vatten. Ibland blir det smutsigt det vill vi ju få bort det rensas och rensas till en annan sort av vatten vatten bara RENT vatten. Vatten vatten, vatten vatten, vatten vatten.....slurp!
 
 
 
 
ballongen plockas ut...
 
och vi sätter på alla länder
Där är Sverige!
Var ifrån kommer vi? Jag kommer från Iran och vi åkte både tåg och flygplan hit till Borås. Ja vi är många som åkt lång väg för att komma till Sverige och Borås. Från Filippinerna, Thailand, Libanon, Iran, Syrien, Kroatien, Polen...
 
 
Världen är så stor så stor nyckelpigan liten, större än du nånsin tror nyckelpigan liten. Så stor så stor och rund som en boll, nyckelpigan liten människor från alla håll nyckelpigan liten. Sverige är vårt avlånga land nyckelpigan liten, tillsammans är vi hand i hand nyckelpigan liten.
 
Vi är många som hjälps åt...
Tidningspapper och tapetklister. Lager på lager jobbar vi två och två.
Nu har jag världen i mina händer. Oj! vad mycket vatten det är på jorden!
 
Nu får den torka några dagar sedan fortsätter vi med alla länder och tittar på varifrån vi kommer...
 

Liknande inlägg